Hogy jutottam ide?

Gyerekkorom óta rengeteg dolog érdekel, ami alkotói munkával kapcsolatos, legfőképp a rajzolás. A rajongás akkor kezdődött, amikor az első képregényeimet megkaptam, és elkezdtem lemásolgatni a figurákat a színes kis panelekről. Később már nem volt szükségem mintára ugyanehhez, mert a saját karaktereimmel rajzoltam rövid történeteket. De ez csak egy dolog volt a sok közül. Útközben belekóstoltam számos kreatív témába; fotózás, textiltervezés, bútortervezés stb.

Gimnázium után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem diplomát Ipari termék- és Formatervező Mérnök szakon. Nemcsak arra tanítottak meg, hogy oldjak meg egy műszaki problémát, de közben rájöttem, mi is az, amivel igazán akarok foglalkozni, s az a kétdimenziós tervezés, ábrázolás. Elhatároztam, hogy az illusztráció területén keresem a lehetőséget a fejlődésre és a kibontakozásra.

Ezt követően projektmunkákat kezdtem vállalni az Apáczai Kiadónál, majd mikor tudomást szereztem arról, hogy egy Európai Uniós pályázat keretein belül illusztrátort keresnek a Kísérleti Tankönyvcsomag elkészítéséhez, oda jelentkeztem.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) csapatába kerülve dolgoztam a fent említett projektben, főleg a matematika-tankönyveken és a Nemzeti Köznevelési Portál digitális tananyagainak grafikai munkáin. Közben folyamatosan szabadúszó munkatársként dolgoztam tovább az Apáczai Kiadó és a Műszaki Tankönyvkiadó megújuló tankönyvcsaládjának különböző címein.
Ez idő alatt számos más cég projektjein is dolgoztam, például KONICA MINOLTA, Fantasmania.hu Kft., Kairosz Kiadó, Tarandus Kiadó, vagy épp az Új Galaxis című negyedéves sci-fi antológia…

Jelenleg az Apertus Nonprofit Kft. állandó munkatársaként dolgozom illusztrátori munkakörben, ahol felnőttképzéshez gyártunk digitális tananyagokat. E mellett minden projektben szívesen veszek részt, amivel gyakorlatot szerezhetek, és minél több új tapasztalatra tehetek szert.

Szeretem azt, amit csinálok, nyitott vagyok új dolgokra, és célom, hogy egyre jobb legyek.

Reklámok